Ljuvliga badrum

Nu är det dags att tackla badrummet hemma. Det är viktigt att tänka på att även badrummet ska vara enhetligt med andra rum i hemmet, så att alla rum relaterar till varandra. Så när du inreder till badrum, ta ledtrådar från angränsande rum. Ta upp en färg från ett mönster i det rummet till exempel, och använd det i handdukar eller duschdraperiet. Ofta är många material som även finns i köket sådana material som även kan användas i badrummet, så som kakel, kranar och diskho. Det kan därför vara en inspirationskälla att titta på material och färger i köket som kan återupptas i badrummet. Dekorativ belysning, som en liten kristallkrona eller en antik taklampa kan ge stil i ditt badrum. Tänk på att ha flera ljuskällor eller sätta in en dimmer så att du kan ändra ljusets styrka och känsla. Fixturer så som badkar, handfat och toalett ska komplettera och relatera till varandra. I ett litet utrymme skapar det ordning, och den ordningen ger utrymme för personliga inslag på sådant som inte är lika dyrt att göra om - exempelvis en mönstrad tapet eller en inramad spegel istället för det vanliga badrumsskåpet. Handdukar är också ett viktigt inslag som också kan varieras efter säsong. Jag tycker om när man rullar ihop ett antal handdukar i en korg, det är fräscht och lyxigt!
 
Jeffrey Alan Marks badrum
(källa: sheknows.com)
 
Mary McDonalds badrum
 
(källa: indulgy.com)
 
(Källa: pinterest.com)
 
 

Härlig mix i sekelskiftsvåning

Här kommer lite bilder från senaste Nummret av Sköna hem. Bilderna kommer från en 1800-tals våning på Östermalm. Stlien är en blandning mellan vintage och etniska inslag. Mycket mysigt och super snyggt!
Källa 
 
 

Cocktail time

Har alltid velat ha ett barbord hemma, jag tycker att en liten bar känns inbjudande och signalerar gästfrihet, men även romantik och stil. Som en kontrast till glimmande karaffer i kristall, highball glas och ett par gammaldags glas kan man ha skinande ishink och shaker i silver. För lite extra elegans, leta efter kristallglas som är handskurna eller har detaljer i silver. Utöver detta kan man pynta till det med små detaljer så som cocktailpinnar, istänger och kanske någon blomma. En barvagn ger en touch av vintage glamour och får kanske igång lite spontana fester. Eller så skapar du en temporär bar när du har gäster. Lägg ut en bricka men tillräckligt med saker för en liten skara, is, glas, en kanna vatten, några citroner och lite nötter att snacksa på. Et voila!  
 
 
 

Tommy Smythe

Tommy Smythe är verkligen en inredare som inspirerar mig. Han har bl.a. ett program på kanadensisk TV tillsammans med Sarah Richardsson i programmet Sarah's house. Han beskriver sin stil på följande sätt: "My look has definitely changed over the years! It's always evolving as I learn and travel and get exposed to more.  I have always liked an eclectic mix of things - the right balance of vintage, or antique and modern things.  I like rooms that have the feeling of timeless elegance and gracious living.  Style and comfort reflected in furniture and art curated with a sense of personal history.  I am really big on nostalgia...real comfort comes from there". (Källa: arrenwilliams.com).
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0