Mina fynd från Auktionskompaniet

Detta är ett auktionsverk och en del av Bukowskis. De säljer allt från antikviteter till moderna designmöbler, konst, smycken mm. De uppdaterar sina föremål varje vardag och säljer på slag- och nätauktioner. Själv klickar jag mig in där varje dag och ibland hittar jag något. Det går att göra verkliga klipp, men också att betala verkliga överpriser. Nedan ser ni några av de saker jag köpt där. Auktionskompaniet finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Nu ska jag sticka iväg till Köpenhamn och kolla in på en av mina favort butiker, Rue Verte.


En tavla av den polska konstnären Thomasz Holuj som hänger ovanför soffan i vardagsrummet. Den är riktigt stor och härlig, 180x135 cm, och passar perfekt in i färgskalan hemma. Längst upp är det människor som liksom flyter i luften.

Dessa är ett par av mina favoriter. De är två rottingstolar i Louis XVI-stil, förgyllda och med skuret krön i form av blommor. Tyvärr har de gått sönder lite i sitsen på en del galna efterfester. Rekommenderas inte.


Ett soffbord som jag tänkte att jag skulle måla mörkare. Dock blev det lite för stort väl på plats så det fick åka ner som det var i källaren. Men jag gillar det fortfarande, det är praktiskt eftersom man kan lägga saker under. Sedan gillar jag att det är stort och fyrkantigt så att jag kan lägga massa böcker, tidningar och pynt på det.


Detta köpet kommar jag aldrig att ångra! Tavlan är från 1600-talet. Jag tycker att mannen ser så ståtlig ut. Tänk att han satt där för ca 400 år sedan och blev avmålad, och nu hänger han i mitt kök. How wierd is that!


Åhh..

Tänk att bo här! Frukost på en av klippavsatserna, mmm... Detta drömställe är ett hotell som heter Pier Giorgio Hotel och ligger i Puerto Plata i Dominikanska Republiken.



Story time

För ett tag sedan var jag på studiebesök på Story Hotel på Riddargatan (nära Stureplan) i Stockholm. Jag älskade det! Väggarna var målade i olika nyanser av den där grå/lila färgen som jag gillar och på vissa ställen såg man betongen. Lite här och var fanns det konstverk på väggarna som var upptapetserade och som kommer från Wonderwall. Dessutom var det en jätte härlig lila färg på heltäckningsmattan. Jag fastnade verkligen för alla detaljer i mässing, som t.ex. handfatsställen och bardisken. Mycket snyggt med den medelhavsinspirerade skålen som handfat. Det känns verkligen inte skandinaviskt i stilen utan mycket romantiskt och bohemian chic. Jag fick veta att rummen tidigare varit lägenheter som nu gjorts om. Sänggavlarna är gjorda av de gamla lägenheternas ytterdörrar. På Story Hotel finns både bar, restaurang, butik och hotellrum. Innergården är super häftig med grafitti och i golvet kan man se ner genom en glasskiva till kockarna i köket. Här tänker i alla fall jag checka in inom en snar framtid.



Lägenhet som förvandlas

Kolla in hur den här japanska arkitekten har designat sin lilla lägenhet att innehålla 24 rum här.

Balkong

Idag var snickaren äntligen här. Det har gått tre veckor sedan sist och under tiden har han varit omöjlig att få tag på. Nu äntligen är golvet snart färdiglagt och jag slipper trippa runt med blöta fötter på bar betong efter att jag har duschat. Nu är det bara möblerna som fattas och bänkskivan i köket. Känns verkligen lyxigt att kunna laga sin egen mat igen, precis vilken jag vill! 6 månader av take-out har varken varit bra för kreditkortet eller för figuren. Tur i alla fall att det är en salladsbar som ligger runt hörnet och inte en pizzeria. 

Just nu håller jag på och samlar inspiration till balkongen. Det är ju vår nu! Jag skulle vilja att den kändes riktigt mysig, men det är svårt få ut en massa möbler när balkongen inte är så stor. Jag ska försöka få balkongen att kännas mer som ett eget rum, med matta, kuddar, växter och levande ljus. Tänkte vira små granljus runt räcket också. Jag har även sett balkonger med gardiner, mys!

Snickaren har fått en egen nyckel men kommer säkert ändå att väcka mig borren imorgon bitti vid 7. Bäst att snart ta och sätta på sovtimern på TVn. Jag jag älskar att somna till 2½ men på tv3.




Tarraula

Här en ny favorit. Denna hittade jag senast jag var i Spanien. Utomlands lyckas man ofta hitta mer affärer med lyxig hotellkänsla som jag älskar, som Tarraula. Det är en butik som ligger i Javéa, mellan Alicante och Valencia, så om ni befinner er i krokarna någon gång så är den väl värd ett besök. Om inte annat så kan ni inspireras av bilderna på deras hemsida och kanske beställa något online. Jag tycker att det är spännande hur många hotell lyckas med att få den där speciella känslan av lyx, mys och avkoppling med relativt få möbler.

Tyvärr hittade jag inte några bilder som gick att hämta från nätet. Jag ska försöka ta några nästa gång jag är där.  

RSS 2.0