DIS

Denna butik är en självklar favorit, och inte bara hos mig utan även hos haut couture designern Lars Wallin som ofta söker inspiration här. Större delen av mitt möblemang kommer faktiskt härifrån. Butiken ligger på Humlegårdsgatan, nära Stureplan i Stockholm. Jag skulle helt klart kunna flytta rakt in i den butiken. Såhär beskriver de själva sin stil:

"DIS kollektion omfattar en cross-over blandning av europeiska kvalitetsmöbler och etniska detaljer från hela världen. En del av DIS produkter har designats av och tillverkats direkt för DIS, medan de flesta utgörs av handplockade varor, tillverkade av de skickligaste hantverkare, från bland annat Frankrike, Spanien, Sydafrika, Thailand och Vietnam.

Den speciella blandningen av olika stilar bildar en exklusiv kollektion; en varm och vilsam men ändå passionerad och inspirerande miljö som är karaktäristisk för DIS."
Sängen

Jag tycker att sovrummet är en av de absolut viktigaste rummen i en bostad. Här vill jag verkligen bara kunna koppla av och vara privat. Idag ska jag ge er mina bästa tips på att fixa en härlig säng:

* Få sängen att se redo att hoppa ner i genom att vika ner täcket.
* Använd massa kuddar - riktigt stora längst bak mot sänggaveln och mindre längre fram. Jag rekommenderar minst tre lager. Använd kuddar som passar sängen - 2st 80 cm kuddar till en 160cm säng osv, alt. använd tre kuddar. Låt det inte bli ett mellanrum mellan kuddarna.
* Välj mjuka och varma färger.
* Gruppera små saker på nattduksbordet som t.ex. vaser och fotoramar. Ha gärna någon fin tavla eller spegel på väggen ovanför.
* Blanda mönstrade (kan även vara enfärgade mönstrade) med enfärgade kuddar.
* Sätt någon möbel i fotändan, t.ex. en soffa, schäslong eller pall/"puff"
* Använd så mycket "lager på lager" som möjligt.
* Ha en filt eller ett överkast i fotändan, eller varför inte båda delar. Ordna gärna filten lite slarvigt, som om du har slängt på den på sängen.
* Anpassa bäddningen till de olika säsongerna. Tunga material och färger på hösten och vintern, lätta ljusa på våren och sommaren.
* Gillar du en helt vit säng, använd gärna olika nyanser av vitt samt olika material och mönster.


Sex and the city 2 - Carrie & Mr Big

Äntligen har jag sett den - Sex and the city 2! Vi lyckade sno åt oss några reserverade biljetter som släpptes en kvart innan filmen började. Hade egentligen lovats biljetter till galapremiären genom en kompis som jobbar med PR, men det sabbades i sista sekund. Förra året blev jag faktiskt medtagen av en kompis som hade vunnit biljetter till galapremiären. Gud va härligt det var... och att det var just den filmen. Vilken tur! 

Filmen mycket bättre än väntat, med tanke på recentionerna. Som alltid var ju modet fantastiskt, men även Carrie's och John James Preston's (aha, that's his full name!) lägenhet tyckte jag väldigt mycket om. Så där bohem chict som jag gillar, lite som Carries första lägenhet innan den blev omgjord. Här kommer lite sneak peaks...


Detta är från vardagsrummet. Kudden i soffan med blommor på heter "Birdie blossom" och kommer från Paul Smith och köpt från The Rug Company.


Jag gillar speciellt den blå puffen som Carrie sitter på. Titta också på soffbordet. Jag gillar att det är mycket saker på, det som är annorlunda är att böckerna står upp som i en bokhylla.


 Här är en bättre bild på vardagsrummet. Jag älskar den grå/lila färgen i bakgrunden. Det är något liknande jag hade tänkt att måla min lägenhet i. Soffan kommer från Montauk Sofa.


Jag gillar de svarta dörrarna. Lampan i taket är från Lindsey Adelman.


Här är en bild in i köket. Underskåpen är i mörkt trä och överskåpen vita - snyggt! Lampan i taket är i metall från Property. Bordet är i mahogny från Alan Moss.Sovrummet är en mix av olika mönster och olika material. Snyggt med mönstrat mot enfärgat. Mönstret på sänggaveln återfinns nästan i Tapeten som heter Rococo Damask  och kommer från Cole & Son. 


Carries alltid så underbara garderob som hon entrar genom sovrummet. Gulligt med vitt till höger som är hennes sida och brunt till vänster som är Mr Bigs sida. Mycket mer sofistikerat än hennes gamla.


Här ser ni garderoben från sovrummet. Carrie och Mr Big bråkar om TVn som står till höger i sekretären. Själv älskar jag att somna till TVn.  


Nyköpt!

Åhh nu är jag såå excited för jag läste precis ett mail från Birgitta på DIS inredning. Mina möbler anländer här hemma i nästa vecka. MUMS! Åh va jag har längtat. Här är lite av de grejer som kommer.Min fantastiska Howardsoffa i rosa/beige sammet. Den är 240 cm bred och kommer passa perfekt in i mitt vardagsrum. Åh gud va jag skulle vilja ha den där mattan oxå.


Mina två soffbord i valnöt, ett lite högre som är högblankt och ett lägre, matt.


Fåtölj i vintage skinn, dvs. gammalt skinn som man tagit av från någon annan möbel för att sätta på denna super läckra kreation i New England stil.


Denna lampan är en dröm! Jag tog faktiskt hem den för några dagar sedan. Den är så fruktansvärt snygg och ska nog hänga över mitt matsalsbord när köket blir klart. Den heter "Meduse" (nått djur som typ ser ut som en brännmanet). Man ser inte riktigt på bilden, men det hänger ner lite tyg i botten som ser ut som manettrådar.


Har ni sett så snygg! Denna har inte fått en bra plats här hemma än. Tror kommer hamna på nått sidobord bredvid soffan sen. BTW, det viktigaste med en sånhär lampa är att använda halogen. Det gör sån stor skillnad!


Rue VerteRue Verte
- en av mina absoluta favoriter. Jag hittade denna av en ren slump under en shoppingtur i Köpenhamn. Jag fick först syn på deras klädesbutik i markplan, men hittade även ner till bottenvåningen. Där låg en helt magisk inredningsbutik! Nu när jag flyttat norr ut så ser jag såå fram emot deras nätbutik. När jag var där senast, i mars, skvallrade de nämligen om att de skulle öppna en om några månader.

Butiken är verkligen ett helt koncept skapad av tre coola tjejer. Du kan dricka juice, smoothies mm på Joe's Juice bar, shoppa loss i klädbutiken eller inspireras av den häftiga inredningen. Stilen skulle jag beskriva som lyxigt bohem chic. Det är ganska dova färger som skapar en varm och mysig stämning. De har många märken, de flesta relativt okända. På hemsidan beskriver står det att stilen är en blandning av de tre tjejernas egen smak som influerats av olika resor i världen. Den är cool, sofistikerad och lyxig.

Här kan ni hitta bilder på andra projekt som Karina Holmen gjort. Hon är en av skaparna bakom Rue Verte.


Simon och Tomas hem

Jag kollade precis på

Jag kollade precis på "Sveriges fulaste hem" med Simon och Tomas. Jag tycker det är synd att de inte kan visa hur fint de kan göra. Det ser för det mesta riktigt gräsligt ut efter de har röjt loss i någons hem på TV. Jag funderar på om det beror på att de har en tjat budget i programmet för hemma hos dem själva är det ju jätte snyggt. Vad jag vet har ingen av dem en formell utbildning inom inredning, men jag gillar att kolla på dem ändå för de e så sköna! Deras butik London W8 på Odengatan i Stockholm är helt fantastisk. Under "projekt" på deras hemsida kan ni se fler projekt som de har gjort.

Ni kan se fler bilder av Simon och Tomas hem här.


Så där ja!

Nu har ja skaffat en blogg. Enjoy!

RSS 2.0