Ny butik i Sthlm, W8 Warehouse

Jag såg precis att Simon och Thomas öppnat en ny butik i Stockholm. Den ligger på samma gata som tidigare, Odengatan 26, men har bytt både namn och koncept. Affären heter nu W8 Warehouse och erbjuder en handplockat sortiment till ett överkomligt pris. Här är några bilder från butiken som är hämtade från hemsidan.

Tory Burch butik

Jag måste även visa den snygga butiken som inspirerade till förra inlägget.
Samtliga bilder är hämtade från http://habituallychic.blogspot.com


Hemma hos Tory Burch

Jag har varit väldigt nyfiken på att se hur det ser ut hemma hos designern Tory Burch. Jag älskar ju hennes skor och hur det ser ut i hennes butiker, så jag tänkte att det måste ju vara helt fabulous även hemma hos henne - och det är det!
Bilderna ovan är hämtade från http://habituallychic.blogspot.com
Inredningstips från mig

Till Madeleine N:

Här är några av de saker som jag tycker skapar min stil:

1. Orientaliska mattor tycker jag ger värme till en bostad, speciellt om rummets arkitektur känns minimalistik och stram. Dessutom passar orientaliska mattor till nästan alla stilar och ger en skön akustik till rummet. Helst ska den även vara riktigt stor!
2. Svart-vita golv ger verkligen karaktär till ett rum och är så vansinnigt snyggt! Dessutom billigt om man vill piffa upp ett slitet golv.
3. Svart vita väggar är också ruskigt snyggt, älskar dessutom Louis Ghost stolar och venetianska speglar.


4. Blanda gammalt och nytt skapar en fantastiskt snygg kontrast och kontrast älskar jag. Är rummet stramt och minimalistiskt passar det bra med mer utav äldre saker och vise versa. De gamla sakerna får gärna vara rokoko eller gustavianska möbler i guld. Guld passar så bra till nästan alla färger och gör ett rum mer royal :) Jag är också väldigt förtjust i gamla 1600-tals porträtt.

 

 

5. Härliga sängar med vackra sänggavlar och härliga bäddlakan är något av det bästa jag vet. Man bara längtar efter att få krypa ner.


6. Skulpturer. Jag gillar framförallt roliga, annorlunda skupturer från t.ex. Harry Allen samt traditionella byster.


7. Lyxiga gardiner ska gå från golv till tak. Man kan även sätta dit en vit tunn gardin som sticker fram bakom den andra gardinen för att skapa lyxig hotell känsla. Gardinen ska hängas upp så att fästena inte syns och se ut som att den kan täcka hela fönsterpartiet. Den ska absolut INTE hängas så att den täcker fönstret, utan vara vid sidan av så att ljuset kommer in i rummet, som här hemma hos Carolina Gynning.

8. Många ljuskällor. En utav de saker som stör mig mest är om någon hänger upp bara en lampa i taket eller över soffbordet. Det mysigaste är att ha många ljuskällor på olika ställen. Det är kul att lysa upp saker eller områden som är extra värda att se. Det är viktigt också att ljuset inte är i ögonhöjd så att man blir bländad av det.

9. Stora tavlor. Detta är en bild av mitt vardagsrum.Hus av John Jacobs

Detta huset tycker jag förtjänar sin egen post. Det är inredning av John Jacobs som jag skrev om i inlägget innan. Mer från huset ser ni här.
RSS 2.0